reiskostenvergoeding corona

Reiskostenvergoeding tijdens Corona

Werkt u tijdens de coronacrisis thuis, en reist u niet of minder naar uw werk? Dan blijft uw reiskostenvergoeding gewoon onbelast. De Rijksoverheid staat toe dat de vaste reiskostenvergoeding onbelast blijft tijdens de COVID-19 pandemie. Een werkgever hoeft een vaste reiskostenvergoeding niet aan te passen bij een wijziging in het reispatroon van een werknemer.

Werkgevers mogen de reiskostenvergoeding gelijk houden, waarbij zij mogen uitgaan van het reispatroon waarop de vergoeding gebaseerd was Daarbij gelden twee voorwaarden. De eerste voorwaarde is dat de maatregelen vanwege de coronacrisis nog gelden. De tweede voorwaarde is dat de vaste reiskostenvergoeding vóór 13 maart 2020 is toegekend.

Reiskostenvergoeding tijdens Corona doorbetaald mag wel, maar hoeft niet

Let wel; dit alles gaat er dus over dat de werkgever de reiskostenvergoeding onbelast mag uitkeren, ook al wordt er niet gereisd. De werkgever is niet verplicht om de reiskosten te blijven vergoeden. Dat hangt af van de gemaakte arbeidsafspraken, die normaliter zijn vastgelegd in het bedrijfsreglement, CAO of arbeidsovereenkomst. Je kan de betaling dus niet afdwingen als het niet is overeengekomen.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *